Junioreiden fysiikkaryhmä

Valmennus alkaa Kuntosali Colyseumilla perjantaina 22.1.2021 klo 17-18 ja jatkuu perjantaisin samaan aikaan!

Haluatko kehittyä paremmin lajissasi? Haluatko parantaa räjähtävyyttäsi, notkeuttasi ja lihasvoimiasi? Fysiikkaryhmä on tarkoitettu kaikille eri lajien harrastajille, jotka haluavat tulla paremmaksi kehittämällä omaa fysiikkaansa myös lajiharjoittelun ulkopuolella.

Eri lajeissa juniori urheilijoiden erot tehdään lahjakkuudella ja harjoittelulla. Ensimmäiseen ei voi vaikuttaa, mutta jälkimmäiseen voidaan paljonkin.

Urheilijan taso koostuu monesta eri tekijästä. Lajiosaaminen, lihaskunto, kestävyys, voima, räjähtävyys, liikkuvuus, sekä kehonhallinta muodostavat kokonaisuuden, joka määrittää urheilijan tason. Varsinkin joukkuelajeissa lajiharjoittelun viikkotuntimäärä ei mitenkään riitä kaikkien näiden osa-alueiden täysipainoiseen huomioimiseen. Tästä syystä huippu-urheilijat ovat jo pitkään käyttäneet ulkopuolista osaamista harjoittelun tueksi.

Suurin osa junioreiden ohjatuista treeneistä keskittyy nimenomaan lajiharjoitteluun. Lajiosaaminen on vain yksi osa-alue kokonaisuudessa, jolloin varsinaisen fysiikan eri osa-alueiden kehittäminen jää helposti vähemmälle. Varsinkin koordinaatioon juniori-iässä tehdyt satsaukset kanatavat läpi koko harjoittelu-uran. Ero on merkittävä niiden urheilijoiden välillä, jotka ovat panostaneet monipuoliseen harjoitteluun myös lajitreenien ulkopuolella.

Fysiikkaharjoituksissa tehdään voimaharjoituksia kehonpainoilla sekä lisäpainoilla, haastetaan aerobista kuntoa sykkeennosto harjoituksilla sekä kehitetään koordinaatiota ja liikkuvuutta erilaisilla osaharjoituksilla.

Näiden elementtien avulla rakennetaan vahva pohja lajiosaamiselle sekä vältytään loukkaantumisilta. Mitä paremmin nämä osa-alueet on huomioitu harjoittelussa, sitä paremmin urheilija kehittyy ja sitä parempi hän on omassa lajissaan. Pitkä historia yleisurheilijana on luonut minulle laajan tietotaidon näiden osa-alueiden kehittämiseen.

Valmennuksen sisältö

  • Kesto 6 viikkoa, maksimimäärä 8 hlö (minimi 5)
  • 6 x 1 h ohjattu harjoitus viikossa, yht. 6 tapaamista
  • Salikortti Colyseumille
  • Harjoitusohjelma omatoimiseen harjoitteluun

Hinta 199€/ 6 viikkoa

Mikäli kaipaat lisätietoa tai mietit, soveltuisiko tämä ryhmä sinulle tai juniorillesi, niin laita rohkeasti sähköpostia, kerron lisää erittäin mielelläni!

Ilmoittautumiset pauliina@vahava.fi